2010. szeptember 29., szerda

Őszi képeslap

Megfelelő előkészítéssel lehet a legkisebbekkel is szépségeket alkotni. Előkészültem hát, vágtam esténként a parafákat, nyírtam a sablonokat, a kobakok pedig tiszteletben tartották a több napon át húzódó munkámat, s bizony egy elgurult parafakorong sem volt a padlón 4 után. Minden ragasztónak megvolt a kupakja, s a munka közben olyan csend volt, hogy tényleg hallhattuk volna a légy zümmögését is. 
Annyira szép őszi képeslapokat készítettek! Nyírtak, ragasztottak stifttel, folyékony ragasztóval, pakolgatták soronként növekvő számban a korongokat is. 
Aki pontosan nyírt, jó helyre ragasztotta a leveleket, s a korongok is növekvő sorban helyezte fel a lapra, az bizony kapott egy piros pontot is.


Sajnos a nagy munkalázban a fotózást elfelejtettem, így most kárpótlásul a tanulási időben az önálló munka alatt kattant el egyszer-kétszer a masina.





Önálló munkával lehetőség volt ismét piros pontokat szerezni. (Ez pótfeladat volt.)
Nem csak a betű- és számelemeket kell megnevezni, s a sorozatban folytatni az írásukat szabályszerűen ismételgetve, de szépen is kell írni. Közben persze kihagyni egy négyzetrácsot és egy üres sort. 


3 megjegyzés:

  1. A szorgoskodó Gigikém ujján látható fekete gyűrű "Nagy" Dóri testvérosztályos barát ajándéka. Nincs ennél nagyobb öröm, mint látni, hogy a gyerek az első egy hónapban barátra talált, méghozzá egy nagylány személyében.
    Köszönjük Tanítónénik, nagyszerű ötlet volt "összeereszteni" kicsiket és nagyokat!!!

    VálaszTörlés
  2. Vissza emlékezve mikor én voltam általános iskolás nekünk is volt testvérosztályunk és nagyon jó volt mikor velük volt közös programunk. Örülök,hogy ez a testvérosztályosdi még megmaradt mert tényleg remek dolog. Köszönjük, amúgy Marci is a mai napig emlegeti a NAGYokkal a kiruccanást...........

    VálaszTörlés
  3. Mi is köszönjük a kedves szavakat.

    VálaszTörlés