2011. november 24., csütörtök

Számonkérés

Ma este sokan fognak szidni, de amit kiejtek a számon, annak legyen súlya. 
Konkrétan:
Azt igértem, hogy a mai naptól kérdezni fogom a feladott szorzatokat a kettes és ötös szorzótáblából, s aki nem tudja az fekete pontot kap.
Amit egyszer kimondtam, nem másítom meg, még akkor sem, ha nem esett ám jól beírni. Ritkán adok feketét, de úgy gondolom, most a szülő és a gyerek felé is nyomatékosítanom kell, hogy ezt kőkeményen meg kell tanulni, s be is fogom vasalni. 
Sajnos nem egy olyan gyerkőc is kapott feketét, akik azért mondtak rossz eredményt, illetve nem mondtak semmit, hosszú másodpercekig, mert szinte remegtek annyira izgultak. Nem szeretném, hogy féljenek a matektól, s bánt is a dolog. 
Szerencsére, azok akik tényleg csak az izgulás miatt gyűjtötték be az ominózus értékelést, az órán ezerrel dolgoztak, s ellensúlyozásként meg is lett a piros pont is. 

De tényleg és komolyan!
Azt amit feladtam, azt azonnal rávágva az eredményt mondani kell!!!!
Nincs pardon, nincs ujjnyitogatás!
Ha két naponta azt a két szorzatot, amit feladok, megtanulják és folyamatosan ismétlik, nem olyan nagy a feladat. Viszont, ha hagyjuk, hogy összesűrűsödjön a tanulnivaló nehezebb lesz. Arról nem is beszélve, hogy az osztást csak az tudja megoldani, aki patentul tudja a szorzótáblát!!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése