2012. március 29., csütörtök

Pirosak

Tegnap elkezdtem ellenőrizni a pótfeladatokat.
Vannak, akik innen a blogról oldottak, vannak akik a könyvből, s vannak, akik köszönik, de nem kérnek belőlük.
Beszélgettünk róla, aztán írtam a pirosokat, aztán zöld ötösöket is.
Ahhoz, hogy javítsunk a jegyeken, kell egy kis plussz munka. Nem kell minden nap, csak amikor kedvünk van.
Olyan gyerkőc is akad már, aki rákapott az izére, s meg akarja mind oldani, aminek a megoldására nem jött rá, az is tovább izgatja.

A legutoljára feladott blogos pótfeladatra még nem érkezett helyes megoldás, bár lehet, hogy mindjárt hozza valaki a suliba, de én meghosszabbítom a beadást.
Mind a 9 szám felhasználásával kell kitölteni a táblázatot. Megoldható a feladat.


S aztán a könyvben is vannak pótfeladatok: Tk:137.
143/ 17,18
145

Gyakorlóban 126/9
137/18

Jó számlálgatást!

2 megjegyzés:

  1. Köszönjük a pótfeladatokat és a díjazást!Nálunk nagyon bejött, mostmár nem kell noszogatni, dolgozik a versenyszellem és a kötelességtudat.
    A "megoldhatatlan" pótfeladaton azóta is gondolkodunk. Van valami titka, vagy végig kell próbálgatni mind az ezerötszáz variációt? Már vagy húszféleképpen kipróbáltuk amúgy, legalább számolgatunk oda-vissza, de bosszant, hogy nem jövök rá egy másodikos feladatra. : )

    VálaszTörlés
  2. Ha már egy gyerkőcnél van eredménye, akkor megéri. Örülök neki, hogy Gigi szívesen oldja a feladatokat, s már be is tudott gyűjteni egy ötöst.

    Megoldhatatlanhoz egy kis segítség- s mivel bárki olvashatja, bárkinek segítség, aki szemfüles: Első sorban a kiszámolt eredmények közül csak kerek tízeseket kell beírni.
    S épp a számolgatás a lényeg!

    VálaszTörlés