2012. szeptember 24., hétfő

Okosodó 3.

 

Örülök, hogy két gyerkőc is megoldotta az előző heti blogos feladványomat.
Sokat kellett vele számolniuk, de ez biztos vagyok, hogy az előnyükre válik. A sikeres munka után érzett megelégedés mellé tőlem is megkapják a jutalmukat.
Biztatom a többieket is, hogy tegyék próbára magukat.
A Bólyai csapatversenyes tanulóknak kitartást a hátra lévő 3 hétre. Kérem a szülőket is, hogy támogassák a versenyzőinket, keressenek időt a pihenésükre, s a napi szintű gyakorlásukra is.


S itt a következő blogos Okosodó feladvány trió.
Ismét egy hét áll rendelkezésre a megoldás kereséséhez.

-A kukutyini harmadikosok olyan sokan vannak, hogy biztosak lehetünk abban, van az osztályban három tanuló, akiknek ugyanabban a hónapban van a születésnapjuk. Hány tanuló járhat a kukutyini harmadik osztályban?MIÉRT? Indokolj is!

- Lajos bácsi kocka alakú sajtot árul a piacon. Hány részre vághat három különböző vágással egy ilyen sajtot. Keress több megoldást!

- Az istállóban öt ló van bekötve: egy fehér, egy fekete, egy pej, egy deres és egy fakó. A szomszédos lovak egymástól egyenlő távolságra találhatóak.  Tudjuk, hogy a pej nincs középen, továbbá a deres a feketétől ugyanolyan távolságra van, mint a fekete a fakótól, és végül a fehér bal oldali szomszédja deres. Milyen  ló lehet a sor szélén?
Rajzolj hozzá!

Jó munkálkodást kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése